Vopsirea pieselor in camp electrostatic,cu pulberi epoxipoliesterice si poliesterice,asigura o calitate foarte buna peliculei de vopsea acoperitoare,atat din punct de vedere al rezistentei mecanice,chimice,UV,la ceata salina,al elasticitatii etc., cat si al aspectului(lucios,semilucios,mat,structurat etc.) commercial.

  • Pregatirea suprafetelor – se realizeaza prin pulverizare,cu ajutorul unui agregat de pulverizare jet de apa calda/apa rece/abur, sub presiune, de tipul ST-A MG 84, in interiorul unei incinte special amenajate, in circuit inchis si cu posibilitate de recuperare - recirculare a solutiei de degresare - fosfatare.Dupa degresare- fosfatare, piesele se spala prin pulverizare, cu apa rece si ulterior apa calda sub presiune.U scarea pieselor, dupa pregatirea suprafetelor, are loc in aer liber.
  • Vopsirea in camp electrostatic cu pulberi – piesele, avand suprafetele pregatite, si fiind agatate pe carucioarele mobile ale conveiorului manual, sunt introduse in cabina pulverizare in camp electrostatic, unde sunt vopsite ,cu ajutorul pistolului PG1 al agregatului de pulverizare in camp electrostatic. Dupa acoperirea cu pulberi epoxipoliesterice sau poliesterice, in camp electrostatic, piesele se transfera cu ajutorul conveiorului manual, la urmatorul post tehnologic (cuptorul de polimerizare).
  • Polimerizarea - peliculei depuse pe suprafata pieselor, se realizeaza in interiorul unui cuptor de polimerizare cu incalzire electrica, cu doua usi laterale de trecere, cu reglajul manual al conditiilor de de polimerizare (temperatura, timp), conditii care se mentin in timpul polimerizarii in mod automat.
  • Dupa trecerea timpului de polimerizare prereglat, piesele se scot din cuptor,cu ajutorul carucioarelor conveiorului manual si se lasa 10-15 minute la racit, in aer liber, dupa care se descarca de pe conveior. Timpi si temperatura tehnologica sunt in functie de pulberea utilizata. Datele respective se obtin de la producatorii de pulberi, impreuna cu pulberile achizitionate.

Echipament

  1. Agregat de pulverizare pulberi, in camp electrostatic, tipul MPS-1F;
  2. Cabina de pulverizare in camp electrostatic, cu 3 patroane filtrante, cu scuturatoare automate de filtrare si cu rezervor automat de cernere-fluidizare- recirculare pulbere;
  3. Cuptor polimerizare pulberi epoxipoliesterice/poliesterice, cu incalzirea electrica,cu prereglaj manual,cu control-urmarire-mentinere automata al parametrilor tehnologici de polimerizare(temperature sit imp);